Nieuws

Inloopdag Tolkcontact: leuke ontmoetingen en leerzame gesprekken

27 juni 2016 | actueel

Op maandag 20 juni vond, na het succes van de eerste in maart, de
tweede inloopdag van Tolkcontact plaats. Dit keer waren niet alleen de
tolken, maar ook de tolkgebruikers van harte welkom.

In de ochtend openden we onze deuren voor de tolken en ‘s middags voor de tolkgebruikers. Er was geen vast programma, waardoor iedereen zelf een geschikt moment kon kiezen om Tolkcontact te bezoeken. Veel tolkgebruikers waren vooral nieuwsgierig naar het team en vonden het bijvoorbeeld ook leuk om te zien dat een van de medewerkers van Tolkcontact zelf ook doof is.

Onder het genot van een kopje koffie met koffiebroodje konden de bezoekers in gesprek gaan met een van de medewerkers van Tolkcontact en kregen ze een rondleiding door het kantoor van Berengroep. Natuurlijk kwam de website van Tolkcontact ook vaak voorbij. Zo lieten we een tolkgebruiker zien wat ze online allemaal kan regelen via mijn.Tolkcontact.nl en hoe ze bijvoorbeeld kan zien hoeveel uren ze nog over heeft. En toen we een tolkgebruiker lieten zien dat hij ook bij de tolk op de telefoon zijn handtekening kan zetten aan het einde van de tolkopdracht, was hij heel verbaasd: “Wat handig dat het zo kan! Zo gaat het veel sneller!”

De inloopdag was zowel voor de bezoekers als voor de medewerkers van Tolkcontact erg waardevol. We zullen daarom in de toekomst vaker inloopmomenten organiseren. We willen graag (laagdrempelig) benaderbaar zijn. Daarbij leren we op deze manier steeds meer tolken en klanten in het echt kennen, dat maakt ons werk extra persoonlijk.

Was u niet in de gelegenheid om bij een inloopmoment aanwezig te zijn, maar wilde u wel graag komen? Dan nodigen wij u van harte uit voor een volgende bijeenkomst. We houden u op de hoogte zodra er een nieuwe inloopdag op de agenda staat. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de inloopdag, of heeft u bijvoorbeeld tips voor een programma of tijdstip, laat het ons gerust weten!