Nieuws

Eenvoudig zelf tolkaanvragen invoeren in mijn.tolkcontact.nl

6 augustus 2018 | actueel

Tolkaanvragen kun je aan ons doorgeven via e-mail, sms of telefoon. Maar wist je dat het ook heel eenvoudig is om zelf een aanvraag in te voeren in mijn.tolkcontact.nl?

Stap 1: log in op mijn.tolkcontact.nl en klik in het menu rechtsboven op de knop “nieuwe tolkopdracht invoeren”. Hier vul je alle gegevens over de tolkafspraak in.

Vervolgens kies je onderaan de pagina tussen de opties “ik zoek zelf een tolk” en “laat tolkcontact een tolk zoeken”.

Optie 1: "Laat Tolkcontact een tolk zoeken"
Kies je voor “Laat Tolkcontact een tolk zoeken” en je plaatst de opdracht daarna definitief, beginnen we direct met het zoeken naar een tolk. Wij sturen een bericht naar passende tolken in de buurt van je opdracht. De tolk kan zelf aangeven of zij de opdracht kan aannemen of niet. Als we een tolk hebben gevonden, sturen we jou de naam en het telefoonnummer van de tolk via e-mail of sms.

Optie 2: "Ik zoek zelf een tolk"
Het kan soms fijn zijn om zelf een tolk uit te zoeken. Je klikt dan op de knop “Ik zoek zelf een tolk”. Er verschijnt een lijst met tolken in de omgeving van jouw opdracht. Deze tolken zijn gesorteerd op afstand vanaf de locatie van de tolkopdracht. Specifieke voorkeuren kan je aan de linkerkant aanvinken. Zo vind je een tolk die het best bij de afspraak past.

Je kunt zelf aan de tolk vragen of hij/zij voor je kan tolken door te klikken op “Kies deze tolk”. De tolk ontvangt dan een bericht met de vraag of hij/zij beschikbaar is. Als de tolk je aanvraag accepteert, dan krijg je automatisch een bevestiging. Ook als de tolk aangeeft niet te kunnen, laten we je dat weten. Je kan ook linksboven in de zoekbalk op de naam van een tolk zoeken. Als er geen informatie verschijnt dan is deze tolk niet beschikbaar voor de afspraak, of beschikt niet over de door jou aangegeven voorkeuren.

Wil je meer weten over de tolk? Klik dan op de knop “meer info” onder de foto van een tolk.

De tolk die je hebt gekozen kan niet, wat nu?
Als een tolk je aanvraag afwijst, dan krijg je hier automatisch een bericht van. Maak je geen zorgen, je kunt op dezelfde manier een andere tolk vragen.

Bekijk voor meer informatie over Mijn Tolkcontact ons handige instructiefilmpje.