Nieuws

Een tolkaanvraag invoeren, hoe werkt dat?

26 augustus 2016 | actueel

Wilt u een tolkaanvraag doen? Via mijn.tolkcontact.nl kunt u zelf een tolk zoeken, of kunt u ons vragen om een tolk voor u te zoeken. Uw aanvraag kunt u zelf invoeren. Waar moet u op letten? Wat moet u dan allemaal invullen aan informatie? Leer er alles over in dit filmpje.Wanneer u besluit via ons bemiddelingssysteem op zoek te gaan naar een tolk, is het belangrijk dat de aanvraag correct en volledig ingevuld wordt. Geef bijvoorbeeld zo duidelijk mogelijk aan waar de opdracht over gaat. Zo is het handig om aan te geven hoeveel dove en horende personen er bij het gesprek aanwezig zijn. Geef indien nodig ook extra informatie, bijvoorbeeld over de kleding van de tolk of waar u de tolk wilt ontmoeten.

Als alle informatie compleet is, kunt u ervoor kiezen om zelf een tolk te vragen via ons bemiddelingssysteem of om Tolkcontact een tolk te laten zoeken. In beide gevallen kunt u vervolgens kiezen voor de extra vaardigheden die u zoekt bij deze tolksituatie. Vervolgens is het belangrijk dat u de zoekopdracht altijd definitief plaatst. Als u de opdracht niet definitief plaatst, dan wordt er niet gezocht en worden er geen tolken benaderd.

Doofblind
Bent u doofblind en wilt u thuis opgehaald worden en weer teruggebracht? Dan kunt u dit bij de opdracht aangeven. Voer de postcode en het huisnummer van de opdrachtlocatie en kies voor 'thuis ophalen'. Zet in de toelichting uw huisadres. Wij zoeken dan naar en tolk die bij u in de buurt woont en samen met u naar de opdrachtlocatie gaat. Let op: vul bij de begintijd de tijd in waarop de opdracht begint. De tolk zal met u afstemmen hoe laat u opgehaald wordt.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons mailen op contact@tolkcontact.nl, bellen op 030 30 400 38. Als u via de webcam met ons wilt praten in gebarentaal, stuur dan een e-mail naar contact@tolkcontact.nl om een afspraak te maken.