Nieuws

Berengroep voert tolkvoorziening uit onder de naam Tolkcontact

12 november 2015 | actueel

De 'Landelijke regeling voor de uitvoer en bemiddeling van de Doventolkvoorziening' is in het kader van de WMO (het leefdomein) gegund aan Berengroep. De VNG is namens alle gemeentes van Nederland de opdrachtgever van een aantal landelijke voorzieningen, waaronder de Doventolkvoorziening.

De Doventolkvoorziening wordt momenteel uitgevoerd door Menzis. Omdat Menzis aangegeven heeft hiermee te willen stoppen, heeft de VNG besloten de uitvoer en de bemiddeling gezamenlijk aan te besteden. Berengroep gaat deze dienst uitvoeren in opdracht van de VNG.

Berengroep is geen onbekende in de dovenwereld. De nieuwswebsite Doof.nl is een van hun eigen producten. Ook de Total Conversation-software Signcall wordt geleverd door Berengroep. En vanuit haar eigen Tolkcentrum verzorgt Berengroep verschillende diensten waarvoor gebarentolken en schrijftolken worden ingezet, zoals KPN Teletolk en Tolkmatch Direct. Daarnaast realiseert Berengroep projecten voor verschillende organisaties in de hoorsector.

De tolkvoorziening voor het leefdomein zal door Berengroep worden uitgevoerd onder de naam Tolkcontact. Pascal Ursinus, mede-eigenaar van Berengroep, vertelt waarom: 'Wij vinden het belangrijk dat onze producten en diensten namen hebben die daarbij passen. Tolkcontact staat voor het vinden van een tolk, maar ook de verbinding en de samenwerking die je hebt met een gebarentolk of schrijftolk. Ook in het logo zie je dat terug. De drie tekstballonnetjes staan voor de drie partijen die in een tolksituatie aanwezig zijn. De tolk zorgt voor een gelijkwaardige communicatie voor iedereen.'