Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Klik voor Teletolk

Toegankelijk voor doven en slechthorenden

Hoe wordt jouw organisatie toegankelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn, of een spraakbeperking hebben? Voeg de Bel met Teletolk-knop toe aan de website van je organisatie!

Door op deze knop te klikken, bellen doven en slechthorenden met je organisatie, zonder dat je iets hoeft te wijzigen aan de interne organisatie. Gesprekken komen via een professionele tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT) of tekstbemiddelaar van KPN Teletolk binnen op het klantcontactcentrum of de receptie, net als alle andere telefoongesprekken.

KPN Teletolk

Klik voor Teletolk maakt gebruik van de nationale tekst- en beeldbemiddelingsdienst KPN Teletolk. Bij KPN Teletolk zitten dagelijks medewerkers klaar om gesprekken te bemiddelen.

Spraak naar tekst

Een beller kan per gesprek kiezen of deze gebruik wil maken van tekstbemiddeling of beeldbemiddeling. Bij de keuze voor tekst, typt de gebruiker wat deze wil zeggen. De medewerker van KPN Teletolk leest dit voor aan de medewerker van jouw organisatie. De gebruiker kan ook zelf spreken. Jouw medewerker praat terug en de medewerker van KPN Teletolk zet de gesproken woorden weer om in tekst.

Spraak naar gebarentaal
Bij beeldbemiddeling kan de gebruiker in gebarentaal vertellen wat deze wil zeggen. De geregistreerde tolk Nederlandse Gebarentaal vertelt dit aan de medewerker van jouw organisatie. De gebruiker kan ook zelf spreken. Als jouw medeweker terugspreekt, vertaalt de tolk dit naar Nederlandse gebarentaal voor de gebruiker.

Aanvragen

Aan de slag gaan met Klik voor Teletolk is heel simpel. De eerste stap is het aanleveren van de benodigde gegevens op het aanvraagformulier. Daarna ontvang je een overeenkomst. Na jouw akkoord gaan wij aan de slag met het inrichten van het belportaal. Jouw organisatie kan al binnen enkele werkdagen toegankelijk zijn.

Wat zijn de kosten?

Er zijn drie kostencomponenten:

  • implementatiekosten;
  • maandelijkse abonnementskosten;
  • belkosten.

De implementatiekosten en de abonnementskosten zijn afhankelijk van het type organisatie en de omvang van de organisatie. Deze bepalen namelijk de intensiteit van het gebruik. Daarnaast kan het zijn dat je specifieke wensen hebt. Wij zullen aan de hand van je aanvraag een voorstel doen. 

De belkosten bedragen € 0,09 per gesprek en € 0,09 per minuut en worden achteraf in rekening gebracht en geïncasseerd door KPN. 

Tolkcontact Klantenservice

De klantenservice van Tolkcontact is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Hiermee kunnen doven en slechthorenden die gebruik willen maken van Klik voor Teletolk contact opnemen, maar ook zakelijke klanten die Klik voor Teletolk willen aanschaffen of hebben aangeschaft. 

Veelgestelde vragen

Hebben bellers eigen software nodig?

Nee, iedereen kan de applicatie gratis gebruiken zonder specifieke software

Moeten bellers betalen voor het gebruik van Klik voor Teletolk?

Nee, de organisatie betaalt alle kosten. Bellen met Klik voor Teletolk is voor bellers gratis.

Wanneer is de dienst beschikbaar?

De dienst is in principe beschikbaar tijdens de openingstijden van uw organisatie tijdens kantooruren. Heeft u openingstijden buiten de gebruikelijke kantoortijden, dan volgt Klik voor Teletolk de openingstijden van KPN Teletolk. Beeldbellen (gebarentaal) is op werkdagen beschikbaar van 07.00 uur tot 20.00 uur en tekstbemiddeling is dagelijks 24 uur per dag beschikbaar.

Hoe zit het met de AVG? 

Gesprekken worden niet opgenomen, ook niet voor trainingsdoeleinden. Er worden geen gegevens geregistreerd; niet van de bellers en ook niet uit de gesprekken. Daarnaast hebben de medewerkers van KPN Teletolk een geheimhoudingsplicht en hebben tolken een beroepsgeheim. Berengroep, de leverancier van Klik voor Teletolk en de uitvoerder van KPN Teletolk is ISO 27001-gecertificeerd (informatiebeveiliging en privacy).