Zelf een tolk regelen via mijn tolkcontact

Je kunt zelf via mijn.tolkcontact.nl een tolk zoeken. Dit kan op twee manieren: door een bericht te sturen naar de tolk van je keuze of door je opdracht op het prikbord kenbaar te maken.

Zelf een tolk benaderen

In het systeem van mijn.tolkcontact.nl kun je jouw tolkaanvraag invoeren. Je kunt hierbij aangeven wat de tolksituatie is, welke tolkmethode je wenst en of je bepaalde (aanvullende) vaardigheden van de tolk verwacht.

Als je dit hebt ingevuld en je klikt op ‘ik zoek zelf een tolk’, verschijnt er direct een lijst met tolken die passen bij jouw tolkaanvraag. Wat je invult bij de aanvraag wordt vergeleken met wat de tolk ingevuld heeft in zijn/haar profiel. Dat levert een lijst op met tolken die passen bij de opdracht.

Vervolgens kijken we of de tolken aangegeven hebben op bepaalde dagen niet te werken, of al andere opdrachten in Tolkcontact ingepland hebben staan die overlappen met de aanvraag. De lijst met passende tolken die dan overblijft sorteren we op reisafstand tot de opdrachtlocatie en laten we aan je zien.

Je kunt vervolgens zelf kiezen welke van de tolken je wilt benaderen voor de opdracht. Klik op de tolk die je wilt vragen om voor je te tolken, de tolk ontvangt automatisch bericht en kan de opdrachten aannemen of niet. Jij ontvangt daar bericht van.

Via het prikbord

Ben je tolkgebruiker en wil je een opdracht op het prikbord plaatsen, doorloop dan de volgende stappen:  • Log in bij mijn.tolkcontact.nl;
  • Voer een nieuwe tolkopdracht in;
  • Klik rechtsonder op de knop 'Plaats op prikbord';
  • Tolken kunnen nu interesse tonen in de opdracht. Heeft een tolk interesse, dan ontvang je een bericht. In mijn.tolkcontact.nl kun je onder de opdracht ook zien welke tolken interesse hebben in de opdracht;
  • Welke tolk wil je dat komt tolken bij deze opdracht? Kies de tolk door op de knop 'Kies deze tolk' te klikken;
  • Let op: je moet nu de opdracht nog definitief plaatsen. Dit doe je door onderaan op de knop 'Opdracht definitief plaatsen' te klikken.

De tolk heeft nu een bericht ontvangen met de vraag of hij deze opdracht wil aannemen. De status van de opdracht is nu ‘wacht op tolk’, totdat de tolk de opdracht ook definitief heeft aangenomen. Zodra de tolk de opdracht definitief heeft aangenomen verandert de status van je tolkopdracht in 'ingepland'. Je ontvangt dan ook een bericht dat de gekozen tolk voor je komt tolken.

Wil je een tolkopdracht wijzigen of annuleren? Hier lees je meer over de regels.
Heb je liever dat Tolkcontact een tolk voor je zoekt? Hier lees je hoe dat werkt.

Tolkprofielen

In mijn.tolkcontact.nl kun je ook de profielen van alle gebarentolken en schrijftolken bekijken. Je ziet dan welke vaardigheden en ervaring de tolk heeft. Ook zie je de contactgegevens van de tolk zodat je de tolk rechtstreeks kunt benaderen.