Zelf een tolk regelen via mijn tolkcontact

Je kunt zelf via mijn.tolkcontact.nl een tolk zoeken. Dit kan op twee manieren: door een bericht te sturen naar de tolk van je keuze of door je opdracht op het prikbord kenbaar te maken.

Zelf een tolk benaderen

In het systeem van mijn.tolkcontact.nl kun je jouw tolkaanvraag invoeren. Je kunt hierbij aangeven wat de tolksituatie is, welke tolkmethode je wenst en of je bepaalde (aanvullende) vaardigheden van de tolk verwacht.

Als je dit hebt ingevuld en je klikt op ‘ik zoek zelf een tolk’, verschijnt er direct een lijst met tolken die passen bij jouw tolkaanvraag. Wat je invult bij de aanvraag wordt vergeleken met wat de tolk ingevuld heeft in zijn/haar profiel. Dat levert een lijst op met tolken die passen bij de opdracht.

Vervolgens kijken we of de tolken aangegeven hebben op bepaalde dagen niet te werken, of al andere opdrachten in Tolkcontact ingepland hebben staan die overlappen met de aanvraag. De lijst met passende tolken die dan overblijft sorteren we op reisafstand tot de opdrachtlocatie en laten we aan je zien.

Je kunt vervolgens zelf kiezen welke van de tolken je wilt benaderen voor de opdracht. Klik op de tolk die je wilt vragen om voor je te tolken, de tolk ontvangt automatisch bericht en kan de opdrachten aannemen of niet. Jij ontvangt daar bericht van.

Via het prikbord

In het systeem van mijn.tolkcontact.nl kun je jouw aanvraag op het prikbord publiceren. Je voert eerst je opdracht in. Vervolgens plaats je jouw aanvraag op het prikbord. De opdracht is dan zichtbaar is voor alle tolken die in mijn.tolkcontact.nl zijn ingelogd.

Tolken kunnen aangeven of zij interesse hebben in de opdracht. Zodra een tolk interesse heeft in je aanvraag, krijg je bericht per e-mail. Je kiest vervolgens zelf de tolk van je voorkeur, in mijn.tolkcontact.nl kun je de afspraak bevestigen. Er kunnen maximaal vijf tolken op je aanvraag reageren.

Je kunt een tolk ook afwijzen, dan verdwijnt deze uit de lijst en komt er plek vrij voor een andere tolk.

Wil je een tolkopdracht wijzigen of annuleren? Hier lees je meer over de regels.
Heb je liever dat Tolkcontact een tolk voor je zoekt? Hier lees je hoe dat werkt.

Tolkprofielen
In mijn.tolkcontact.nl kun je ook de profielen van alle gebarentolken en schrijftolken bekijken. Je ziet dan welke vaardigheden en ervaring de tolk heeft. Ook zie je de contactgegevens van de tolk zodat je de tolk rechtstreeks kunt benaderen.