Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Kies zelf een tolk via Tolkcontact

Soms is het fijn om zelf een tolk uit te kunnen kiezen die voor je komt tolken. Je hebt misschien een lijstje met tolken die je prettig vindt, maar wat als zij niet kunnen? Dan kun je via Tolkcontact zelf een tolk zoeken.

Log in op mijn.tolkcontact.nl en kies voor ‘nieuwe tolkopdracht’. Vul van boven naar beneden alle velden in. Helemaal onderaan kun je kiezen hoe je een tolk wil zoeken. Wil je zelf een tolk kiezen? Druk dan op de knop ‘Kies zelf een tolk’.

Je ziet dan een lijst van alle tolken die je kunt vragen om te komen tolken bij jouw afspraak. Je ziet alleen tolken die nog geen andere opdracht hebben op die datum en tijd, en die passen bij alles wat jij hebt aangevinkt in je zoekopdracht. Zoek je bijvoorbeeld een schrijftolk met text on top, dan zie je in de lijst met tolken alleen schrijftolken die text on top leveren. 

Kijk welke tolk je wilt vragen en druk op ‘kies deze tolk’. Je gaat dan weer terug naar de opdracht. Vergeet niet om daarna onderaan de opdracht te drukken op de knop ‘opdracht definitief plaatsen’. De door jou gekozen tolk ontvangt dan automatisch bericht en kan jouw opdracht aannemen of afwijzen. Jij ontvangt daar bericht van.

Wil je liever dat wij een tolk voor je zoeken? Kies dan voor ‘Laat Tolkcontact een tolk zoeken’. Klik hier voor meer informatie over het laten zoeken door Tolkcontact.