Bellen voor een vaccinatie-afspraak? Dat kan met KPN Teletolk

Heb je van het RIVM een uitnodiging gekregen voor de prik tegen corona? Dan staat er in de brief dat je een afspraak kunt maken door te bellen met het landelijk belcentrum van de GGD. Maar, hoe kun je bellen als je doof of slechthorend bent? Dat kan via KPN Teletolk.

Hoe werkt het?

In de Tolkcontact-app klik je op de knop ‘KPN Teletolk’. Je kunt zelf kiezen of je wilt spreken, typen of gebaren. De medewerker van KPN Teletolk vertaalt alles naar gesproken taal voor de persoon aan de coronatestlijn. Alles wat deze persoon zegt, wordt voor jou vertaald naar tekst of gebarentaal. Meer informatie over KPN Teletolk.

Om te bellen via KPN Teletolk, heb je de Tolkcontact-app nodig. Heb je deze nog niet? Vraag ‘m dan eerst aan. Ook moet je je eenmalig aanmelden bij KPN Teletolk.